Caută
Close this search box.

Un proiect de plafonare a tarifelor RCA a fost depus în Parlament

rca

Prețurile RCA ar putea fi plafonate la nivelul tarifului de referință stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament

. Iar inițiatorul său spune că măsura este necesară din cauză că polițele s-au scumpit nejustificat în urma falimentului City Insurance.

Șoferii cărora le-au expirat, în ultima perioadă, polițele RCA s-au văzut nevoiți să plătească chiar și dublu pentru reînnoirea lor.

După falimentul City Insurance, prețurile au crescut în mod nejustificat, spun și parlamentarii care vor să limiteze polițele la tarifele de referință calculate de ASF. Și au depus la Senat un proiect de lege.

„Să fie un tarif de referință care să includă și marja de profit, și cheltuieli administrative. Noi spunem că tariful de referință se va adapta o dată la 6 luni, astfel încât să regleze piața”, explică Gabriel Avramescu, deputat, iniţiatorul legii.

Reprezentanții ASF spun că România este deja în procedura de infringement din cauza unei alte decizii de plafonare din 2016. Și că există alte două proiecte care își propun să îmbunătățească funcționarea pieței, inclusiv o ordonanță de urgență pentru decontarea directă, cu efecte asupra prețurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri