Utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc acţionează marţi dimineaţă pe drumurile din zonele înalte ale judeţului Harghita, unde se înregistrează lapoviţă şi ninsoare, nefiind probleme în trafic.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc, Cătălin Romanescu, a declarat, potrivit Agerpres, că se intervine pe DN 12C, Gheorgheni-Lacu Roşu, DN 12A, Miercurea Ciuc-Comăneşti, DN 13B, Praid-Joseni, DN 15, Topliţa-Borsec şi DN 13A, Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, drumarii împrăştiind sare pe carosabil.

Nu se înregistrează probleme în trafic cauzate de ninsori.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă preventiv şi să-şi echipeze autovehiculele pentru iarnă.

Îi provocăm pe toţi participanţii la traficul rutier ca, la început de iarnă, să-i facem naturii surpriza să nu ne lăsăm surprinşi. Şi putem face acest lucru înarmându-ne cu răbdare şi cu sporită atenţie, dar şi echipându-ne autovehiculele cu anvelope de iarnă, verificându-le starea tehnică, în special în ceea ce priveşte sistemele de iluminare/semnalizare, încălzire/dezaburire şi de direcţie, dar şi adoptând o conduită preventivă exemplară. Poliţiştii sunt pregătiţi şi vom colabora şi cu drumarii, în aşa fel să nu fie probleme în traficul rutier„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here