Caută
Close this search box.

Planul PSD cu tulpina Covid Omicron

florin budescu

Ceea ce voi afirma în continuare, despre  planul PSD legat de noua tulpină Omicron, este exclusiv părerea mea personală, bazată pe 31 de ani de urmărire a modului cum acţionează politic succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD, practic, urmaşul fostului partid comunist.

Tipic acestei succesiuni de partide politice, provenită din vena PCR, este lipsa de scrupule în a trage profit politic din orice oportunitate ivită în cale, sacrificând tot, inclusiv poporul român.

Nu voi recapitula toate tribulaţiile la care a fost supusă România în ultimii 30 de ani, de către PSD şi antecesorii săi, ci mă voi referi exclusiv la timpul prezent: paradigma pandemică.

Este de notorietate publică felul în care PSD a afirmat întâi că SARS Cov-2 este o simplă gripă, apoi că masca de protecţie este botniţă, a folosit această epidemie pentru a scăpa de perspectiva legislativelor anticipate etc., apoi exponenţii partidului şi-au scos ostentativ masca de protecţie, la microfonul Legislativului,… iar acum s-a costumat în haine vacciniste, susţinând însă dreptul fiecăruia de a nu se vaccina şi de a umbla liber, parcă pentru a mări rata de infectare a românilor, chiar şi între vaurile pandemice.

Tulpina Omicron este o oportunitate nesperată pentru PSD, care poate fi la guvernare, cu Alexandru Rafila, ministru PSD al Sănătăţii, şi simultan poate demonstra electoratului propriu că acest Covid nu e mare brânză ş.a.m.d., dar şi cât de buni manageri sunt ei, pesediştii.

Să insistăm puţin aici. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi susţine că tulpina Covid Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât tulpina Delta, în schimb, se pare că virulenţa ei este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei. Florin Roşu:

„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei.

Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversare a dominanţei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa.”

Cu ultima parte nu sunt de acord, despre aceasta vom vorbi mai târziu.

Cu alte cuvinte, ar fi previzibil că virusul SARS Cov-2 de tip Omicron va deveni dominant, eliminând de pe piaţă tulpina Delta. Mai înseamnă că, aşa cum spun şi unii experţi internaţionali, vor fi foarte multe infectări, dar boala Covid se va manifesta poate ca un amestec de gripă şi pneumonie, ambele aproape normale.

Aceasta ar duce la o tratare majoritară în ambulatoriu a cazurilor de infectare şi la o rată mult mai scăzută de decese. Rafila deja a ieşit cu un mesaj nişat pe aberaţiile induse în creierele electorilor proprii.

Demnitarul vorbeşte despre libertate, despre faptul că trebuie să le redăm oamenilor normalitatea pre-pandemică, despre relaxări şi măsuri restrictive graduale, în funcţie de procentul de infectare.

În maxim de val 5 Omicron, cred că PSD va spune cam astfel: „Aţi văzut? Ei v-au închis în case şi v-au impus certificatul verde! Noi v-am redat libertatea şi uite că acum e mai bine decât înainte! Mai puţini dintre voi v-aţi infectat şi, uite, nu e Covidul chiar atât de negru, se poate negocia cu el frumuşel”.

Dacă socoteala PSD iese (în cazul în care acesta este planul de naraţiune politică pe care Rafila i-a învăţat pe liderii PSD să-l toace în mass-media prietenoasă), prin primăvară, înainte de valul şase, răul va fi fost făcut.

Este de-ajuns pentru asta ca următoarea mutaţie Covid să fie o tulpină cu o rată a morbidităţii mult mai mare decât Omicron: românii nu se vor mai feri, că aşa le-a spus PSD, iar efectul va fi tragic.

Culmea ar fi ca atunci coaliţia aceasta imposibilă să se fi rupt, să se formeze o nouă coaliţie PNL – USR – UDMR, iar PSD, din opoziţie, să spună: „Aţi văzut? Au venit iar ăştia şi vă omoară!”.

Totul pentru că nu contează care este realitatea, ci care este naraţiunea alternativă pe care o fixezi în minţile oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri