Caută
Close this search box.

Cei mai mulţi internaţi la ATI şi pacienţi decedaţi sunt nevaccinaţi

Un număr de 8.455 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, cu 85 mai mult decât în ziua anterioară, dintre care 731 sunt copii, a anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi 824 de pacienţi, cu 51 mai mult decât în ziua anterioară, iar 14 sunt copii.

Dintre cei 824 de pacienţi internaţi la ATI, 692 sunt nevaccinaţi.

Un număr de 75 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus – 43 de bărbaţi şi 32 de femei – au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care trei anterioare intervalului de referinţă, a informat, sâmbătă, GCS.

Persoanele decedate erau internate în spitale din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureţ, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea, şi din Bucureşti.

Din totalul de 75 de pacienţi decedaţi, 59 au fost nevaccinaţi şi 16 vaccinaţi. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 60-69 ani şi peste 80 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri