Fostul electrician şef de tură Dumitru Chiriţă, intrat în ascensiune ca lider sindical, pe poarta PSD, are un venit fantastic.

În CV-ul său de la Camera Deputaţilor, Chiriţă şi-a trecut:

Activitate profesională:
  • 1981 – 1990 – Electrician Şef tură – IDEB
  • 1990 – 2000 – Preşedinte – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”
  • 1990 – 2011 – Preşedinte – Sindicatul Liber Independent „Energia”
  • 1996 – 1999 – Vicepreşedinte – Blocul Naţional Sindical
  • 2000 – 2004 – Deputat
  • 2004 – 2008 – Vicepreşedinte – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
  • decembrie 2008- prezent – Deputat
  • decembrie 2008- prezent – membru al Comisiei pentru industrii şi servicii
Funcţii, activităţi într-un partid politic:
  • 2000 – 2014 – Membru PSD
  • 2001 – 2014 – Membru Consiliul Naţional PSD

Aşadar timp de 11 ani, din anul 2000, până în anul 2011, Dumitru Chiriţă a fost şi lider sindical BNS, şi membru PSD. Iar din cei 11 ani 10 a fost membru al Consiliului Naţional PSD.

Aflăm astfel cum a ajuns un electrician, absolvent al Facultăţii de Drept de la „Nicolae Titulescu”, şeful ANRE, după ce a fost şi vicepreşedinte CNAS.

Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani.

De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță n-a oferit nici o explicație publică, deși e unul dintre principalii responsabili, alături de Parlament și de Ministerul Energiei.

Potrivit declarației de avere, președintele ANRE încasează anual 707.000 de lei, ceea ce înseamnă aproape 12.000 de euro lunar. Comparativ, președintele Klaus Iohannis încasează doar 3.000 de euro lunar.

Dumitru Chiriță este de profesie electrician. După Revoluție, a devenit lider de sindicat și apoi parlamentar PSD, timp de trei mandate. Între timp, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu, instituție de învățământ apropiată de PSD.

Dumitru Chiriță nu scrie anul în care a absolvit studiile. Vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu, i-a cerut public demisia preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, în urma scandalului privind facturile la energie.

”Poate aşa va veni o persoană care ştie cu ce se mănâncă şi nu va veni o persoană care face non-combat şi care este mână în mână cu furnizorii”, a spus Ştirbu, la Profit TV, acuzând Autoritatea de Reglementare în Energie că ”nu mai are grijă ca piaţa să meargă firesc şi coerent, ci este o umbrelă a furnizorilor”.

”Acest cartel al acestor furnizori nu ar fi putut exista fără ca ANRE să nu închidă ochii”, a mai acuzat liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here