Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a anunţat, vineri, un eşec al discuţiilor cu primarul general şi conducerea companiei. Potrivit acestuia, Nicușor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor. „Nu a intenţionat niciodată să rezolve conflictul”, a precizat Petrariu, adăugând că situația este în continuare neclară.

„Concluzia discuţiilor e una singură. Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuţie şi a pus condiţia că preşedintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuţie. În condiţiile astea, e normal că colegii s-au ridicat de la masă şi au plecat.

Domul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut. Nu a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declaraţii şi poziţii belicoase care invită şi instigă nu ajută cu nimic.

Măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real, care să permită dezamorsarea acestui conflict. Ne ducem la salariaţi să le transmitem această mare realizare, adică întâlnirea cu primarul general”, a declarat Vasile Petrariu, vineri.

Liderul sindical a mai spus că şoferii vor relua munca doar atunci când directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administraţie.

Vasile Petrariu afirmă că nu a fost declanșată greva de către angajații societății, ci este „oprire voluntară a lucrului”

Citește și: Tribunalul Bucureşti. Greva STB este ilegală

Întreb ce mesaj are pentru călătorii afectați de grevă, Petrariu a afirmat: ”Mii de scuze, nu-i ajută cu nimic pe cei care merg cu transportul public local, dar să înţeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduşi în această situaţie de conducerea STB, de poziţia pe care o are primarul general, de faptul că primarul general face politică şi lucrul acesta nu-i ajută pe cetăţeni”.

În tot acest timp continuă greva în transportul în comun din Capitală. Nici vineri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here