Caută
Close this search box.

Filmul Fight Club, cu final cenzurat în China, e difuzat acum online, în versiunea originală

fight club

Fight Club, filmul-cult al lui David Fincher, al cărui final a fost cenzurat în China, ceea ce a stârnit stupoare între cinefili, este difuzat de acum în ţară, în versiunea originală.

Guvernul comunist autorizează difuzarea doar a câtorva filme străine, în fiecare an, şi cenzorii nu au încetat să taie scene considerate deranjante sau subversive.

Însă „Fight Club”, cu Brad Pitt şi Edward Norton, a făcut obiectul unei rescrieri a scenei finale, la mai mult de două decenii de la lansarea filmului american în 1999.

Luna trecută, cinefilii au fost uimiţi să vadă că versiunea difuzată pe platforma Tencent Video este total diferită de opera originală.

În film, naratorul, interpretat de Edward Norton, îşi ucide alter ego-ul imaginar jucat de Brad Pitt, apoi asistă la explozii – adică distrugerea lumii moderne visată de erou, aminteşte News.ro.

Versiunea difuzată în China iniţial se termina chiar înainte ca pe ecran să fie scris mesajul: „Poliţia a dejucat proiectul şi a arestat toţi criminalii, împiedicând explozia de bombe”. Textul preciza că personajul jucat de Brad Pitt a fost internat într-un azil de nebuni.

Tencent nu a făcut nici un comentariu despre restabilirea versiunii originale. Este dificil de spus dacă schimbările au fost impuse de autorităţi.

În 2019, mai multe scene din „Bohemian Rhapsody”, care făceau referire la sexualitatea lui Freddie Mercury, solistul formaţiei Queen, au fost eliminate din versiunea difuzată în China. Studiourile de la Hollywood taie chiar ele uneori scene de film în speranţa aunei autorizări pentru piaţa chineză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri