Caută
Close this search box.

Franța trimite portavionul cu propulsie nucleară Charles de Gaulle pentru a proteja România, Polonia și țările baltice

Portavionul Charles de Gaulle va fi desfășurat în misiuni „de descurajare” și de survolare a României, Poloniei și țărilor baltice, a anunțat joi ministrul francez al Apărării la televiziunea BFMTV.

Portavionul Charles de Gaulle (detașat în cadrul misiunii Clémenceau de luptă împotriva terorismului) și escorta acestuia au părăsit Cipru pentru a putea ajunge într-o zonă din Marea Mediterană care să permită avioanelor noastre să facă misiuni de recunoaștere ”, a anunțat ministrul Forțelor Armate, Florence Parly, invitată joi la BFMTV.

Portavionul va survola doar Polonia, Țările Baltice și România pentru o misiune „strict preventivă”, precizează ministrul francez.

Desfășurarea portavionului cu propulsie nucleară al Franţei, Charles de Gaulle, în apropiere de România nu este o noutate. În anul 2020 nava amiral a marinei franceze a fost defășurată pentru a participa la manevre militare în Marea Neagră, potrivit AFP.

Atunci, unele mijloace maritime şi aeriene au fost desfăşurate în Marea Neagră şi în special în România, pentru a participa la un exerciţiu. Avioanele au executat zboruri deasupra Mării Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri