Caută
Close this search box.

Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping că “vor exista consecințe, în cazul în care China oferă sprijin material Rusiei”

biden

Casa Albă a transmis că președintele Biden i-a spus omologului său chinez, Xi Jinping, în urma discuției de azi, că “vor exista implicații și consecințe, în cazul în care China oferă sprijin material Rusiei, în timp ce aceasta conduce atacuri brutale, împotriva orașelor și civililor din Ucraina”.

De asemenea, Casa Albă a precizat că discuția s-a concentrat pe invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia.

“Președintele [Biden] a subliniat sprijinul pentru o soluționare diplomatică a crizei. Cei doi lideri au convenit și asupra importanței menținerii unor linii deschise de comunicare, pentru a gestiona competiția dintre cele două țări.

Președintele a reiterat că politica SUA cu privire la Taiwan nu s-a schimbat și a subliniat că Statele Unite continuă să se opună oricăror modificări unilaterale ale status quo-ului”, scrie Biziday, citând Casa Albă.

Știrea inițială: Xi Jinping i-a spus omologului american că problema legată de viitorul insulei Taiwan poate afecta relațiile bilaterale, dacă nu este gestionată “corespunzător. Unii indivizi din Statele Unite transmit semnale greșite forțelor pro-independență din Taiwan și asta este foarte periculos”, i-a mai spus acest, potrivit presei de stat de la Beijing citate de Reuters.

Poziția oficială a Chinei este că Taiwanul reprezintă o provincie care urmează să fie reintegrată în țara-mamă, cu forța dacă este necesar. Formal, Washingtonul nu are legături diplomatice cu Taipei, dar îi este cel mai important susținător și furnizor de armament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri