Caută
Close this search box.

VIDEO Maia Sandu: Avem o agendă plină, care reflectă o relație prietenească, de parteneriat strategic între țările noastre

România va continua demersurile constante pentru traseul european al Republicii Moldova, a subliniat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chişinău, după întrevederea cu omologul său, Maia Sandu.

„L-am salutat astăzi la Chișinău pe Președintele României, Klaus Iohannis. Am discutat situația de securitate din regiune și problema refugiaților care părăsesc țara vecină fugind de război.

I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru ajutoarele oferite de România pentru oamenii din Ucraina ajunși la noi, precum și pentru disponibilitatea Bucureștiului de a asigura coridor verde pentru admiterea acestora pe teritoriul Uniunii Europene.

Am discutat totodată proiectele agreate la ședinta comună a Guvernelor din luna februarie, precum și alte subiecte de pe agenda bilaterală.

Vom porni în curând proiecte de infrastructură locală și construcția podului de la Ungheni. Trebuie totodată să avansăm în procesul de interconectare a rețelelor electrice ale țărilor noastre.

Cetățenii Republicii Moldova deja pot folosi servicii de roaming la tarife reduse atunci când călătoresc în România. Avem o agendă plină, care reflectă o relație prietenească, de parteneriat strategic, între țările noastre”, a declarat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri