Caută
Close this search box.

Noua hepatită: investigații în toate țările unde s-a confirmat boala

hepatită necunoscută

Creşte numărul cazurilor de hepatită acută de origine necunoscută în rândul copiilor. 190 este cifra raportată marți de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Sunt investigaţii în desfăşurare în toate ţările în care a fost confirmată boala, dar cauza rămâne necunoscută momentan.

În România, cazul fetiţei de cinci ani diagnosticată cu hepatită severă acută este unul probabil în acest moment, dar copila rămâne în continuare internată.

În ultimele 5 zile numărul cazurilor de hepatită cu origine necunoscută la copii a crescut de la 169 la 190, raportate astăzi. Specialiştii se luptă cu un inamic necunoscut, dar se conturează tot mai mult ipoteza conform căreia noua hepatită ar putea fi declanşată de infecţia cu adenovirus.

”Multe dintre aceste cazuri au avut hepatită severă și câteva au dus la insuficienţă hepatică acută și au necesitat transplant de ficat, ceea ce arată cât de gravă e afecțiunea. Investigațiile sunt în curs în toate țările care au raportat cazuri, dar în prezent cauza exactă a acestei hepatite e necunoscută”, a declarat, citată de TVR, șefa ECDC, Andreea Ammon.

România a raportat până acum un singur caz, la o fetiţă de cinci ani din zona Bucureşti-Ilfov, despre care ministrul Sănătății spune că este un caz probabil în acest moment.

Potrivit informaţiilor oferite de oficialii din sănătate, fetiţa este internată în continuare la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, este monitorizată în permanenţă şi primeşte tratament. Copila nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu un alt caz raportat către Organizaţia Mondială a Sănătăţii Europa.

În întreaga lume, până acum, 20 de copii au avut nevoie de transplant. Specialiştii spun că astfel de situaţii sunt extrem de rare şi nu ar trebui să ne îngrijoreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri