Caută
Close this search box.

Atac armat în Texas, unde 19 copii și doi profesori au fost ucişi. Biden: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

biden

Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi profesori după ce a pătruns marți într-o școală primară din Texas, acesta fiind cel mai recent atac armat în masă din Statele Unite și cel mai grav atac armat în școli din ultimii aproape zece ani, transmite Reuters.

Ofițerii de poliție l-au văzut pe atacator, îmbrăcat cu o vestă antiglonț, ieșind din vehiculul avariat cu o pușcă și „l-au atacat” pe suspect, care a reușit totuși să intre în clădire și să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas.

Preşedintele american Joe Biden a lansat un apel la a ‘înfrunta lobby-ul armelor’, astfel încât să fie luate măsuri de reglementare, în timp ce America reintră în coşmarul atacurilor armate în şcoli,

„Speram, când am devenit preşedinte, să nu am de a face cu asta. Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? E vremea să transformăm această durere în acţiune, pentru fiecare părinte, pentru fiecare cetăţean din această ţară, e vremea să acţionăm!”, a declarat Biden, informat despre tragedie în avionul care îl readucea din turneul diplomatic din Asia.

„Sunt dezgustat şi obosit”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

„Nu-mi spuneţi că nu putem avea un impact asupra acestui măcel”, a mai spus Joe Biden, în legătură cu flagelul morţilor din cauza armelor de foc în Statele Unite. El a îndemnat la „transformarea durerii în acţiune” pentru a reglementa mai mult armele în ţară şi, în special, armele de asalt.

„Fabricanţii de arme au petrecut două decenii promovând agresiv armele de asalt care le aduc cele mai importante profituri”, a denunţat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri