Caută
Close this search box.

Azi se judecă recursul în casaţie al Elenei Udrea, la condamnarea din Dosarul Gala Bute

elena udrea

Elena Udrea face ce face şi iese în prim-plan. Cauza extrădării ei din Bulgaria, după ce a încercat să fugă la greci şi a fost prinsă, este blocată: judecătorii bulgari aşteaptă sentinţa în alt dosar.

Înalta Curte de Casație și Justiție a programat pentru astăzi un nou termen din procesul în care se judecă recursul în casație, formulat de Elena Udrea și Rudel Obreja, împotriva condamnărilor din Dosarul Gala Bute.

La termenul trecut, scrie Libertatea, Elena Udrea, dar și Rudel Obreja, au depus cereri de suspendare a executării pedepsei, adică de punere a lor în libertate, până când judecătorii vor decide admiterea sau respingerea recursului în casaţie.

În cazul Elenei Udrea, instanţa a anunțat la termenul trecut că amână luarea unei decizii, deoarece există un viciu de procedură privind citarea ei. Judecătorii s-au pronunțat însă în legătură cu cererea lui Obreja şi au dispus respingerea ei.

Dacă recursul în casație va fi admis, judecătorii de la ÎCCJ ar putea dispune fie achitarea Elenei Udrea și a lui Rudel Obreja, fie rejudecarea cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri