Caută
Close this search box.

CTP: Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul?

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a reacționat în cazul incidentului de la meciul de hochei România – Ungaria, de la Campionatul Mondial.

În Slovenia, tricolorii au fost acuzați că ar fi cântat imnului ţinutului secuilor, alături de sportivii maghiari. Doar trei hocheiști din naționala României au făcut notă discordantă și au stat deoparte.

Cristian Tudor Popescu crede că episodul de la Mondialul din Slovenia nu este o trădare, din partea sportivilor români.

„România a pierdut în fața Ungariei, 2-4, cum a pierdut, de altfel, toate meciurile de la Campionatul Mondial. Imnul României nu putea fi intonat, pentru că regulamentul prevede asta doar pentru echipa învingătoare.

Unii au cântat imnul ţinutului secuilor. Dar de cântat, se cântă la victorie… Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul, în loc să te duci în tăcere la vestiar?

Nu cred că e cazul ca incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România să fie considerat incalificabil, infamie, trădare și altele asemenea.

Dar cred că hocheiștii români de etnie maghiară care l-au produs ar putea fi sancționați cu suspendarea din Națională”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe gsp.ro.

În Naționala României de hochei pe gheaţţă sunt 12 sportivi români de etnie maghiară. România a pierdut toate meciurile de la Campionatul Mondial de hochei și a retrogradat din Divizia 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri