Caută
Close this search box.

Joe Biden spune că SUA sunt dispuse la sancţiuni suplimentare contra Rusiei

biden

După ce Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, președintele american Joe Biden a declarat că „suntem întotdeauna deschiși la sancțiuni suplimentare”, relatează CNN.

„Voi vorbi cu membrii G7 în această săptămână despre ce vom face sau nu vom face”, a declarat Biden reporterilor la Casa Albă, în timp ce discuta despre economia SUA, conform G4Media.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri o serie de măsuri, inclusiv o interdicție asupra petrolului rusesc. Alte propuneri includ includerea pe listă a persoanelor care au comis crime de război la Bucea, în Ucraina; eliminarea celei mai mari bănci rusești, Sberbank, și a altor două companii din sistemul SWIFT, un serviciu care conectează instituțiile financiare din întreaga lume; și interzicerea a trei posturi de radio și televiziune rusești de stat de pe frecvențele europene.

Miercuri, ministrul britanic de externe Liz Truss a anunțat noi sancțiuni împotriva a 63 de cetățeni și entități rusești, inclusiv împotriva companiilor media rusești „aflate în spatele campaniei vicioase de dezinformare a lui Putin” și a angajaților acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri