Caută
Close this search box.

Moscova i-a dat interzis lui Joe Biden să intre în Rusia

rusia

Rusia a interzis intrarea în țară, pentru 963 de cetățeni americani, printre care președintele SUA Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken, în replică la sancțiunile impuse de SUA, după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei.

Joe Biden se regăsește pe poziția 31, pe lista întocmită în ordine alfabetică, urmat de fiul său, Hunter Biden. Pe aceeași listă mai sunt evidențiați directorul CIA, William Burns, secretarul de stat Antony Blinken și cel al Apărării, Lloyd Austin, relatează agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

”Acțiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA și vor fi respinse cum se cuvine”, notează ministerul rus de Externe, în anunțul despre interdicția menționată, care a survenit imediat după ce președintele Biden a semnat un nou ajutor pentru Ucraina, inclusiv ajutor militar, în valoare de 40 de miliarde de dolari.

”Rusia nu caută confruntarea și este deschisă unui dialog sincer, respectuos, diferenţiind poporul american – care întotdeauna s-a bucurat de respectul nostru – de autoritățile SUA, care încurajează rusofobia, și de aceia care le servesc.

Tocmai aceste persoane se regăsesc pe lista neagră rusă”, adaugă MAE, de la Moscova.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relațiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu, chiar și în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anunțat o măsură similară și împotriva soției premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, și a altor 25 de cetățeni canadieni, ca răspuns la sancțiunile antiruseşti impuse de Canada, conform Aktual24.

Guvernul canadian anunțase o nouă rundă de sancțiuni economice împotriva Rusiei și sancțiuni ce vizează 14 cetățeni ruși.

Printre aceștia se regăsesc de asemenea Elena Timcenko și Natalia Browning, soția și, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși, considerat a fi un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri