Caută
Close this search box.

VIDEO CJ Iaşi începe şedinţa lunară cu „Trenuleţul” celor de la Zdob şi Zdub

cj iaşi

La şedinţa lunară a CJ Iaşi, pe lângă acordarea unor distincţii Fraţilor Adhahov şi solistului Zdob şi Zdub, aleşii s-au pronunţat pe alte 23 de proiecte de hotărâre, aflate pe ordinea de zi.

Aleşii judeţului s-au reunit miercuri, ca să adopte un nou lot de proiecte de hotărâre. Prima dintre cele 24 de propuneri a vizat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Iaşi protagoniştilor piesei care a ridicat în picioare sala din Torino, unde s-a ţinut Eurovision Song Contest, conform oublicaţiei Ziarul de Iaşi.

Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub, şi fraţii Vitalie şi Vasile Advahov urmează să primească efectiv distincţiile astăzi.

„Prestaţia avută pe scena Eurovision 2022, în faţa a peste 10 milioane de telespectatori şi a 7000 de spectatori care au cântat alături de ei, precum şi locul final obţinut în clasamentul general şi asumarea că «Trenuleţul» reprezintă mai mult o stare de spirit a poporului român de pe ambele maluri ale Prutului, decât o simplă melodie, sunt motive suficiente să ne alăturăm demersului de recunoaştere a eforturilor depuse de către Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov, pentru promovarea culturii şi muzicii locale”, se arată în hotărâre.

Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului a fost acordat şi regretatului muzeograf şi cercetător Sorin Iftimi. Consilierii judeţeni au dat apoi girul preşedintelui CJ să semneze acorduri de cooperare cu Raioanele Odesa (din Ucraina) şi Orhei (din Republica Moldova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri