Caută
Close this search box.

Plaja Corbu, inclusă în patrimoniul UNESCO, s-a umplut de betoane

corbu

Plaja sălbatică de la Corbu a fost ocupată cu fundații din beton pentru zeci de clădiri, deși este situată într-o rezervație naturală inclusă în patrimoniul UNESCO, arată o anchetă riseproject.ro.

Noile construcții au fost posibile după ce instituția care administrează zona protejată a fost înlăturată treptat din lanțul de avizare a proiectului imobiliar, arată sursa citată.

La mai puțin de 150 de metri de linia mării, între dune de nisip și tufișuri verzi, 24 de clădiri cu etaj au deja fundație și schelet. Plaja protejată a devenit astfel un șantier cu fier beton, resturi de cofraje și materiale de construcții.

Atena Groza, fostul guvernator al rezervației Deltei Dunării, susține că a fost schimbată din funcție acum câteva luni, când se pregătea să meargă în control la Corbu, chiar pentru acest proiect.

Controlul viza modalitatea în care a ajuns o companie să obțină avizele pentru construirea unui complex imobiliar chiar pe plaja sălbatică. Este o zonă naturală strict protejată, fiind inclusă, împreună cu toată rezervația Deltei Dunării, în patrimoniul mondial UNESCO.

Compania care dezvoltă proiectul, Logis Project SRL, a deschis șantierul pe plaja din Corbu după ce a obținut autorizații pentru 24 de vile cu câte opt apartamente. Dar o postare de pe Facebook din 20 ianuarie 2022 arată că, de fapt, urmau să fie ridicate 30 de clădiri.

Pagina de Facebook a fost ștearsă între timp. La fel s-a întâmplat și cu site-ul proiectului Zargana, numele sub care este era promovat satul pescăresc – devenit, între timp, un mic cartier. Prețul unui apartament era între 145.000 și 200.000 de euro, susțin jurnaliștii de la riseproject.ro.

Lucrările sunt sistate acum la Corbu, după ce proiectul a fost atacat în instanță de prefectul județului Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri