Caută
Close this search box.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului Bogdan Licu, recent devenit judecător CCR

bogdan licu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta pensionându-se, începând cu data de 10 iunie 2022.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare, la data de 10 iunie 2022.

Pe 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu, aminteşte News.ro.

Tot atunci, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. USR a contestat la CCR cele două numiri.

Curtea Constituţională a României a respins pe 18 mai sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi Iuliei Scântei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri