Caută
Close this search box.

Tot mai mulți copii ajung în spital cu Covid-19

Tot mai mulţi copii sunt afectaţi de Covid. Numărul celor spitalizaţi din cauza infecţiei a crescut în ultima săptămână. Iar unul dintre micuţi are nevoie de Terapie Intensivă.

Creşte şi numărul cazurilor de covid la adulţi, iar medicii vorbesc de un nou val al pandemiei, mult mai devreme decât credeau, transmite TVR.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, 78 de copii erau internaţi cu Covid în toată ţara, săptămâna trecută.

În fiecare zi, pe paturile de spital de la Matei Balş sunt între 50 şi 60 de copii. Mulţi au luat virusul de la părinţi, care au avut forme uşoare. Locurile sunt acum mai tot timpul ocupate, şi pentru că fiecare micuţ e internat cu un părinte.

Dr. Adrian Marinescu, medic primar infecţionist, director medical Institutul „Matei Balş”: Când sunt foarte mici de vârstă, e greu să nu-i internezi şi să-i ţii sub observaţie, chiar dacă ei fac în general forme uşoare. Creşterea generală, că de aici plecăm, era totuşi prognozată. Creşteri, mai ales cu subvariantele BA 5 şi BA 4 erau de aşteptat. Formele sunt în general uşoare. Nu sunt pacienţi cu insuficienţă respiratorie. Nu sunt cazurile grave despre care ştiam înainte. Îi sfătuiesc pe oameni în general: Rămânem calmi. Vorbim de o convieţuire. Dar riscul de infectare există şi trebuie prudenţă.

Şi în judeţul Cluj, numărul celor internaţi cu Covid a crescut de patru ori şi jumătate într-o singură săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri