Caută
Close this search box.

Un tânăr a murit și alți doi sunt la ATI, după ce au consumat droguri la SAGA Festival. Poziţia oficială a organizatorilor

Update Organizatorii festivalului au trimis poziţia oficială a Saga Festival, pe care o publicăm integral.

Pentru festivalul SAGA, siguranta participantilor este cea mai importanta. De aceea, de fiecare data luam toate masurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea in perimetrul evenimentului, echipele de securitate controleaza in detaliu fiecare persoana care acceseaza zona. Ca o confirmare a pozitiei pe care o luam, reprezentand totodata o constanta pentru noi, este si parteneriatul de anul acesta cu Agentia Nationala Antidrog, care este prezenta la eveniment cu puncte de informare, intr-o campanie de prevenire a consumului de substante interzise.

SAGA Festival este complet impotriva consumului de substante interzise si are zero toleranta pentru posesia lor si un comportament de acest gen. De aceea se incearca de fiecare data, prin toate modalitatile, educarea publicului in acest sens.
In ceea ce priveste evenimentele regretabile de vineri seara, mentionam faptul ca echipajele SMURD si Ambulanta au actionat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor in nevoie, la fata locului si transport de urgenta la spital.

SAGA Festival este despre muzica, despre intalnirea cu prietenii, despre siguranta participantilor si informarea acestora, de aceea face inca o data apel catre festivalieri sa se bucure de experienta unui astfel de eveniment fara stimulente care le pot pune viata in pericol si fara orice altfel de excese care pot dauna sanatatii si integritatii fizice si morale„.

Ştirea iniţială:

Un tânăr a murit la Saga Festival de pe Arena Naţională, după ce a consumat droguri.

Cei trei au intrat în stop cardio-respirator în timpul concertului de vineri seară, 3 iunie, de pe Arena Națională, și au fost transportați de urgență la spital. Unul dintre ei a murit în ambulanță, au confirmat, pentru Libertatea, surse medicale.

Potrivit acelorași surse, tinerii au consumat mai multe substanțe ilegale. Li s-a făcut rău și au intrat în stop cardio-respirator.

„Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat un medic SABIF. Ceilalți doi sunt acum internați la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Floreasca, intubați, a precizat pentru Libertatea Bogdan Oprița, medic-șef UPU-SMURD și purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Voluntarii Agenției Naționale Antidrog au împărțit pliante la festival SAGA Festival a început vineri pe Arena Națională și ține tot weekendul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri