Caută
Close this search box.

VIDEO Declaraţie comună: aderarea Republicii Moldova la UE, element esenţial al continuării reformelor şi al speranţei într-un viitor mai bun

parlamentarii psd

Update Perspectiva „concretă” de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este elementul esențial al continuării pe calea reformelor, care va încuraja populația Republicii Moldova în această perioadă de insecuritate extremă și de dificultăți materiale și îi va da speranța că într-un viitor apropiat va fi parte a familiei europene. De asemenea, România va continua să acorde sprijin „robust și constant” în cadrul demersurilor care vizează obținerea calității de stat candidat și avansarea decisivă, în baza meritelor proprii și a unor eforturi ferme de reformă, a traseului european al Republicii Moldova, se arată într-o declaraţie comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova, întrunite sâmbătă la Chişinău, într-o şedinţă comună.

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova vor avea, sâmbătă, o şedinţă comună la Chişinău. Aceasta are loc la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE.

Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de senatori şi deputaţi.

La finalul şedinţei, va fi adoptată o Declaraţie comună a celor două parlamente, conform unui comunicat al Senatului, citat de Agerpres. Preşedinţii Parlamentelor României şi Republicii Moldova, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, respectiv Igor Grosu, vor susţine o conferinţă de presă după adoptarea declaraţiei comune.

În cadrul vizitei delegaţiei Parlamentului României în Republica Moldova este prevăzută şi o ceremonie de depunere de coroane de flori de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri