Presa britanică vorbește despre posibilitatea ca Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, să preia șefia NATO atunci când actualul secretar general Jens Stoltenberg se va retrage anul viitor, anunță publicațiile britanice The Telegraph și Express.

Deputatul ucrainean Oleksii Goncharenko se află în prima linie a apelurilor pentru ca Johnson să preia președinția NATO anul viitor, iar figurile de rang înalt din rândurile conservatorilor consideră că Boris Johnson are experiența, energia și convingerile pe care le cere această poziție.

Boris Johnson e văzut de colegii săi de partid ca o garanție că NATO va continua să aibă o poziție fermă față de Rusia, dat fiind că premierul demisionar a avut o poziție netă pro-Ucraina.

Boris este propus pentru postul de conducere al NATO după rolul de „erou” al premierului în Ucraina.

Johnson a fost făcut cetățean de onoare al Odesei, ca recunoaștere a sprijinului său pentru Ucraina, iar președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat „tristețea” față de demisia premierului din funcția de lider conservator și l-a descris ca fiind un „erou”.

„El ar fi persoana potrivită pentru a-i lua locul lui Jens Stoltenberg, deoarece înțelege provocările cu care se confruntă NATO și Occidentul. El va sprijini întotdeauna Ucraina în lupta noastră împotriva lui Hitler din secolul XXI și va sprijini membrii și obiectivele NATO cu același nivel de susținere neabătută”, a spus deputatul ucrainean Oleksii Goncharenko.

Și fostul ministru pentru Brexit, David Jones, a spus că este o „idee genială” ca domnul Johnson să devină secretar general al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.