Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan anunţă că a semnat dispoziţia pentru demolarea Cathedral Plaza

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei,  anunţă că a semnat dispoziţia pentru demolarea Cathedral Plaza.

Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot„, a scris Nicuşor Dan pe facebook.

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea.

„Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii”, a mai declarat primarul general.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri cu 19 etaje ridicată lângă biserica monument Sfântul Iosif.

În urmă cu cinci ani, un judecător a decis definitiv şi irevocabil ca imobilul să fie demolat, pentru că nu avea toate autorizaţiile necesare.

Un răspuns

  1. Proprietarul actual NU are nicio legatura cu proprietarul care a inceput constructia, desi ar trebui sa stea vreo 10 ani in puscarie si averea confiscată pt. plata demolarii si daunele provocate atatia ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri