Caută
Close this search box.

Parlamentul ucrainean i-a destituit prin vot pe directorul SBU, Ivan Bakanov, şi pe procurorul general Irina Venediktova

Irina Venediktova

Parlamentul ucrainean i-a destituit prin vot, pe directorul serviciilor ucranene de securitate (SBU), Ivan Bakanov, şi pe procurorul general, Irina Venediltova, anunţă mai mulţi deputaţi, pe Telegram, relatează AFP.

Cei doi au fost destituiţi cu votul a 265 de deputaţi, în cntextul în care erau necesare 226 de voturi.

Înlocuirea celor doi a fost anunţată duminică seara, de către Volodimir Zelenski, care le reproşează că nu au depus un efort suficient în lupta împotriva spionilor ruşi şi a colaboratorilor Rusiei, care a invadat Ucraina, la sfârşitul lui februarie.

Zelenski a anunţat atunci că autorităţile investighează peste 650 de cazuride trădare în rândul unor oficiali local, în zone ocupate de ruşi şi de separatişti ucraineni proruşi, conform News.ro.

Irina Venediktova a condus ancheta cu privire la presupuse atrocităţi comise la începutul invaziei de către militari ruşi la Bucea, la periferia de nord-vest a Kievului, un oraş considerat de Occident un simbol al crimelor de război ruse în Ucraina.

Zelenski a anunţat o revizuire a cadrelor în rândul SBU. Cel puţin alţi trei oficiali de rang înalt din cadrul SBU au fost suspectaţi de înaltă trădare, în ultimele luni.

Toată lumea aştepta să fe destituiţi conducători şi rezultate mai tangibile în curăţarea de colaboratori şi trădători infiltraţi în structuri, declară adjunctul Administraţiei Prezidenţiale, Andrii Smîrnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri