Caută
Close this search box.

Rachetă hipersonică, testată cu succes de SUA

​Forțele aeriene americane au testat cu succes, săptămâna aceasta, o rachetă hipersonică, potrivit Reuters.

Forțele Aeriene ale SUA au testat cu succes Arma de Reacţie Rapidă Lansată Aerian („Air-launched Rapid Response Weapon – ARRW”) marți, în largul coastei Californiei. ARRW este transportată sub aripa avionului înainte de a fi lansată spre ținta sa. În testele anterioare, arma nu s-a desprins de avion.

Armele hipersonice călătoresc în atmosfera superioară cu viteze de peste cinci ori mai mari decât viteza sunetului, sau aproximativ 6.200 km pe oră.

Testele încununate cu succes arată progrese în rândul nenumăratelor eforturi ale SUA de a dezvolta arme hipersonice, care în unele cazuri s-au încheiat cu teste eșuate, iar în urmă rămân întrebări tot mai mari cu privire la costuri și îngrijorări crescânde că Statele Unite rămân în urmă în ceea ce a devenit o cursă a înarmărilor cu arme foarte puternice.

Unul dintre conceptele companiei Lockheed Martin Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării este utilizarea unui lansator de rachete de înaltă mobilitate (HIMARS), precum cele trimise în Ucraina, pentru a lansa arma, potrivit HotNews.

Washingtonul anunţase încă din octombrie 2021 că încearcă dezvoltarea tehnologiei hipersonice pentru a contracara progresul Chinei în acest domeniu, pe fondul unor informaţii că Beijingul a testat deja astfel de rachete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri