Caută
Close this search box.

VIDEO Rușii au bombardat o bază de agrement și un bloc de locuințe din Odesa. 19 morţi, dintre care 4 copii

odesa

Cel puțin 19 persoane au fost ucise în Odesa, după ce două rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de agrement, au anunţat oficialii ucraineni, citați de The Guardian.

Conform presei ucrainene, rușii au lovit Odesa cu bombardiere strategice Tu-22, care au lansat rachete Kh/X-22 (sau AS-4 Kitchen în codificarea NATO), similare celei folosite la distrugerea centrului comercial din Kremenciuc, conform Digi24.

Rachetele de croazieră aer-suprafață X-22 au fost produse în perioada sovietică, în anii 1960 – 1970 și, din cauza uzurii fizice, au devenit dificil și periculos de operat.

Prin urmare, acestea au rămas în serviciul forțelor armate ruse, dar au fost menținute în depozite, inclusiv înainte de declanșarea agresiunii împotriva Ucrainei, considerându-se foarte probabil că nu se va ajunge la utilizarea lor.

O aeronavă Tu-22M3 poate transporta până la trei rachete X-22 (Kh-22), fiecare cu un focos de până la o tonă, adică de două ori mai mare decât cel al rachetelor Iskander sau Kalibr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri