Caută
Close this search box.

Viorel Hrebenciuc a fost liberat condiţionat din puşcărie

viorel hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc, eminența cenușie a PSD din vremurile lui Adrian Năstase, părăseşte  Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de liberare condiționată.

Magistrații au admis contestația lui Hrebenciuc, împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4, care a considerat că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Judecătorii Daniel Corduneanu, Carmen Mihaela Layet și Cristian Răzvan Ilie, de la Tribunalul Ilfov, au considerat însă că Viorel Hrebenciuc a stat suficient timp după gratii, așa că l-au eliberat.

Hrebenciuc a fost adus cu o dubă, din Penitenciarul Jilava, acolo unde a ispășit 1/3 din pedeapsa de doi ani de pușcărie, rezultată în urma contopirii condamnărilor din două dosare: Romsilva și GigaTv.

Deși Hrebenciuc a fost adus în instanță cu zeci de alți deținuți, el nu a fost judecat în sala Secției penale, alături de aceștia, deși majoritatea cauzelor aveau același obiect: contestație la respingerea liberării conditionate.

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov l-au strigat pe Viorel Hrebenciuc în altă sală de judecată, deși dosarul lui figura la sala Secției penale.

Lipsa de spațiu a fost motivul invocat de magistrați, la sfâșitul ședinței de judecată, deși mențiunea schimbării sălii trebuia făcută la avizier şi nu a fost făcută.

Viorel Hrebenciuc a executat deja o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare rezultată în urma contopirii celor două condamnări, din dosarul GiGa Tv și din Dosarul Romsilva.

Un judecător a considerat însă că fostul deputat nu a dat suficiente dovezi de îndreptare, așa că i-a respins cererea de liberare condiționată și, mai mult, a hotărât că alta nouă poate face abia în august.

„Executarea pedepsei a început la data de 14.09.2021 şi urmează să expire la termen la data de 19.12.2023, iar pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute fracţia de 1/3 din pedeapsă, respectiv 365 zile de închisoare. Comisia a constatat sub acest ultim aspect că deţinutul a executat, de la 14.09.2021 până la 14.04.2022, un număr total de 494 zile, dintre care:

213 zile efectiv executate,
12 zile câștigate prin muncă și
269 zile arest preventiv, din care 24 zile conform Legii 169/2017 (n.r. – privind condițiile improprii din penitenciare)

Comisia a apreciat că deţinutul poate fi liberat condiţionat, avându-se în vedere că există dovezi temeinice de îndreptare, precum şi faptul că a desfăşurat activităţi productive neremunerate”, se arată motivarea Judecătoriei Sectorului 4, consultată de Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri