Caută
Close this search box.

Braşov. Militarii români, misiuni de antrenament cu Himars

himars

Ministerul Apărării Naționale a transmis pe Facebook că în prima săptămână a lunii august, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice “Maior Gheorghe Sonțu” a desfășurat activități de instrucție la Cincu (Brașov).

Militarii batalionului au exersat tragerile cu sistemul HIMARS, tehnică intrată în dotarea Brigăzii 8 ROT în anul 2021, iar primele trageri ale Armatei României cu astfel de arme au avut loc la Capu Midia, în perioada 8-10 iunie 2022.

Echipamentul militar HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost cumpărat din SUA în 2018, pentru suma de 1,5 miliarde de dolari, și a intrat în dotarea Armatei anul trecut, România devenind astfel primul stat NATO, în afara Statelor Unite, care a intrat în posesia unui astfel de sistem, conform Biziday.

Contractul a prevăzut achiziționarea a trei sisteme, cu câte 18 instalații de lansare fiecare, incluzând muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanța, echipamente criptografice și cu regim special, precum și a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri