Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost invitatul lui Tudor Mușat în ediția de luni seară a emisiunii „Actualitatea”, acolo unde a vorbit în detaliu despre noul regulament de parcare, care se va aplica începând cu 15 august.

Întrebat ce anume se schimbă din 15 august, edilul a explicat:

„E foarte simplu. În acest moment, 15 august, nu vorbim decât de locurile albastre, care sunt cam 10.000 în București, și vorbim de un regulament care este trecut prin Consiliul General în 2019 și care n-a fost aplicat, și care începe să fie aplicat, în sensul că un loc de parcare costă, există un tarif orar, 10 lei în zona 0, 5 lei în zona 1 și sunt câteva în zona 2 – 2,5 lei.

Și pentru unele, și pentru altele există abonament, există abonament fără rezervare și abonament cu rezervare, pe care cetățenii, bucureștenii, pot să și-l ia de la Compania Municipală de Parking”.

Abonamentul, a spus el, „este extrem de scump, este de ordinul 7.000 – 10.000 de lei pe an”.

„Noi vorbim doar de locurile cele marcate cu albastru, care sunt în general în centrul orașului. Trebuie făcută diferența de locurile de parcare pe care le administrează sectoarele și care sunt în cartiere, și care au un cu totul și cu totul alt regim, bucureștenii îl știu foarte bine, în funcție de sector, există un tarif, există o posibilitate și acolo de rezervare”, a adăugat Nicușor Dan.

„Nu e nici o revoluție. Pur și simplu există un regulament pe care am decis să îl aplicăm”, a continuat oficialul.

„Trebuie lămurite atribuțiile. Atribuțiile noastre și în special ale companiei noastre de parcare sunt exclusiv pe ceea ce înseamnă locurile albastre, pe care în timp vrem să le multiplicăm. Pe parcarea neregulamentară, atribuțiile sunt ale Poliției, care poate să te sancționeze, așa cum a făcut-o sau nu a făcut-o până acum”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.