Guvernul României nu are date care să justifice o îngrijorare privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, spune premierul român Nicolae Ciucă. El adaugă că autorităţile de la Bucureşti monitorizează permanent datele legate de mediu în acest caz, scrie Digi24.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie, au existat o serie întreagă de date şi informaţii referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală. Până în acest moment vreau să asigur şi să dau, de asemenea, garanţii cetăţenilor că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare. Monitorizăm permanent toate datele legate de mediu şi suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene de specialitate precum şi cu partenerii noştri din Ucraina”, a spus Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că instituțiile statului au luat măsuri și sunt pregătite permanent să informeze românii în timp util.

„Avem luate toate măsurile pentru protejarea populaţiei”, a mai spus Ciucă.

Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU analizează bombardamentele asupra centralei nucleare Zaporojie

Ucraina a acuzat Rusia că a lansat atacuri asupra centrale nucleare de la Zaporojie. Potrivit Kievului, bombardamentele rusești de sâmbătă au avariat trei senzori de radiații și au rănit un muncitor de la centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.