Caută
Close this search box.

Putin l-a demis pe Igor Osipov, comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră

igor osipov

Comandantul Flotei Rusiei de la Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, care se află în această funcție din anul 2019, a fost destituit de președintele rus Vladimir Putin.

Totul – în urma exploziilor devastatoare de marți, de la baza aeriană din Novofiodorovka, unde staționa Regimentul 43 de asalt naval – principala componentă aeriană de atac a Flotei ruse de la Marea Neagră, anunță media ucrainene, citând canale Telegram proruse din Sevastopol, oraș-port din Crimeea anexată de Rusia, în 2014.

Cel puțin opt avioane de luptă au fost distruse în urma deflagratiilor, pe care ministerul rus al Apărării le-a numit accidentale, în timp ce surse occidentale consideră că în spatele acestora ar putea fi forțe speciale ucrainene sau rezistența ucraineană din spatele frontului, potrivit publicației Focus.

Conform jurnaliștilor ucraineni, amiralul Viktor Osipov, care se mentinuse în post chiar și după scufundarea crucișătorului „Moskva”, tot în urma atacurilor ucrainene, ar fi fost înlocuit de viceamiralul Viktor Sokolov (59 de ani).

În anul 2013, Sokolov a fost numit comandant adjunct al Flotei Nordului, din anul 2020 aflându-se la conducerea Academiei Navale ‘Amiralul Kuzneţov’.

Nu există deocamdată vreun comentariu oficial din partea comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră, precizează Agerpres.

Exploziile de pe aerodromul militar Saki din peninsula Crimeea ocupată au slăbit semnificativ aviația năvală a Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit experților din serviciile britanice de informații, citați de dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri