Caută
Close this search box.

VIDEO Întrebarea demnă de Bulă de la referendumul lui Putin. „Doriți să vă separați de Ucraina…?”

referendumul lui Putin

Întrebarea pusă pe buletinele de vot este: „Doriți să vă separați de Ucraina?”, însă cu variaţiuni, pentru că unele regiuni ocupate este mai complexă şi caraghioasă.

Locuitorii din regiunile separatiste pro-ruse, Donețk și Lugansk, care și-au declarat deja aşa-zisa independență, trebuie să decidă doar dacă vor să facă parte din Rusia.

De partea cealaltă, în regiunile Herson și Zaporoje, parțial ocupate de forțele rusești, întrebarea pusă este mai caraghioasă, prin redundanţa ei:

„Doriți să vă separați de Ucraina, să creați state independente și să deveniți parte a Rusiei?”

Din această întrebare, rezultă că separatiştii ar putea dori numai să devină parte a Rusiei, dar fără să creeze state independente… ca şi cum un stat independent ar putea să fie parte a Rusiei.

Referendumurile se desfășoară cu vot din ușă în ușă și cu secții deschise în Rusia, pentru refugiați – pentru că trebuie să înţelegem că există unii care s-au „refugiat” în Rusia.

Din motive de securitate, autoritatea electorală a separatiștilor din Donețk a declarat că procesul de votare va fi exclusiv din ușă în ușă, în primele patru zile, urmând ca abia pe 27 septembrie să fie deschise și secțiile de vot, mai scrie sursa citată.

„Organizarea acestui referendum este un pas istoric (…) Ne întoarcem acasă!”, a declarat liderul regiunii separatiste proruse Donețk, Denis Pușilin, într-o înregistrare video postată pe Telegram, citată de B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri