Caută
Close this search box.

VIDEO Klaus Iohannis, de faţă cu președintele Ungariei, Katalin Novak: „Există politicieni care vor să exacerbeze tensiunile internetice”

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă comună cu președintele Ungariei, Katalin Novak, la Palatul Cotroceni, că în România drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate, ba chiar, acestea sunt discriminate pozitiv, în ceea ce privește reprezentarea în Parlament.

În aceeași conferință, Iohannis a deplâns faptul că unii politicieni „vor să exarcebeze tensiunile internetice”. La finele lunii aprilie 2020, Iohannis afirma:

„​În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”.

„În România, drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate. Ba mai mult, există un exemplu pe care putem să-l prezentăm cu mândrie: minoritățile sunt reprezentate în Parlament chiar dacă numeric, prin vot, nu obțin câte voturi sunt necesare pentru mandat. E discriminare pozitivă.

E interesul nostru comun, și am discutat pe larg, ca drepturile minorității maghiare să fie pe deplin respectate, să-și poată trăi cultura, limba maternă”, a declarat Iohannis, după discuția cu președintele Katalin Novak.

Conform B1.ro, Iohannis a vorbit apoi despre politicienii care vor să exacerbeze tensiunile interetnice:

„Am convenit că e bine să folosească și limba română. Se știe că există politicieni care vor să exarcebeze tensiunile internetice. E regretabil, dar nu putem ignora acest lucru. Să nu creadă cineva că acești politicieni caută binele unei minorități”.

Președintele României a invitat apoi la dialog pentru eliminarea tensiunilor, punctând că, oricum, majoritatea temelor sunt „artificiale, aduse în discuție și umflate public de politicieni care vor să folosească unele divergențe pentru a se autopromova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri