Numărul de ruşi care au intrat în Uniunea Europeană a scăzut cu 20% săptămâna trecută în comparaţie cu săptămâna precedentă, din cauza noilor restricţii impuse în ţările UE, a anunţat miercuri Agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (FRONTEX), relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproape 53.000 de cetăţeni ruşi au intrat în UE între 26 septembrie şi 2 octombrie, între care 29.000 prin Finlanda, 8.877 prin Estonia şi 8.536 prin Polonia via Ucraina, potrivit FRONTEX.

„Restricţiile în materie de politică de vize de partea europeană şi măsurile luate de Rusia pentru a-i descuraja pe bărbaţii mobilizaţi care vor să părăsească ţara ar urma să limiteze tot mai mult venirea cetăţenilor ruşi în UE”, a explicat FRONTEX.

Polonia şi ţările baltice au impus limitări draconice pentru cetăţenii ruşi în cadrul sancţiunilor decise în acest an după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Intrările ilegale ar trebui să se înmulţească dacă Federaţia Rusă ar decide să-şi închidă frontierele pentru posiblii mobilizaţi”, a adăugat agenţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.