Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, informează că a descoperit că la CSM Bucureşti ar fi fost acordate nelegal prime de peste un milion de lei, personalului administrativ. Aproape 200.000 de lei ar fi revenit directorului general Gabriela Szabo.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei, personalului administrativ, care nu avea dreptul la aceşti bani.

Este vorba despre prime pentru câştigarea competiţiilor, destinate numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi).

Conform primarului general, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ – 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranşe, de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă, informează News.ro.

„Voi sesiza DNA, pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM Bucureşti), ca urmare a unei verificări a Corpului de Control, care a vizat activitatea CSM, în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ.

Primele pentru câştigarea competiţiilor se puteau acorda potrivit legislaţiei în vigoare, la acel moment, numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi).

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă”, anunţă Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Conform primarului general, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe lângă aceste probleme, s-a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în anii 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii.

„Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocaţii. La acestea se adaugă despăgubiri şi cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secţii şi pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost nişte aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare.”, adaugă primarul Capitalei.

El anunţă că, în urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină şi au fost dispuse măsuri de remediere a situaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.