Caută
Close this search box.

Drulă susţine ideea lui Ciolacu şi vrea ca USR să intre la guvernare

drulă

Cătălin Drulă a declarat că USR ar accepta să intre la guvernare doar dacă ar deţine funcţia de premier, dar a arătat că nu exclude nici varianta alegerilor anticipate.

„Dacă cele două forţe, primele după alegerile din 2020, spun:

‘Nu mai suntem în stare, după ce am făcut o mare coaliţie’, daţi premierul USR şi o să facem din nou ceea ce trebuie făcut. Cum am făcut şi PNRR-ul în opt luni – au reuşit Cristian Ghinea, Dan Barna. (…)

Noi suntem de acord să ne întoarcem şi la electorat mai repede. L-am văzut pe domnul Ciolacu că vântură această idee. (…) Nu e o idee bună să fii într-un guvern de decor sau doar acolo, ca să îţi legi un galon. Trebuie să îţi faci un program, măsuri care vor trebui luate – destul de grele – în anii care vin în România. Consecinţele acestei guvernări dezastruoase se vor vedea şi în 2023, şi în 2024”, a afirmat Drulă luni, la B1Tv.

El a menţionat că scopul USR este să câştige alegerile şi să dea următorul premier.

„Oamenii sunt nemulţumiţi, noi vrem să formăm o alternativă foarte clară pentru 2024 şi este misiunea şi responsabilitatea noastră ca în aceste 18 luni care ne separă de primele alegeri, europarlamentarele din mai – o să fie un super an electoral 2024 (…) – vrem să câştigăm alegerile, avem o ambiţie mare. Vrem să putem da premierul unei guvernări după 2024”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR a reproşat Guvernului că alimentează inflaţia prin creşterea cheltuielilor statului.

„Avem modelul căruţei cu doi cai care trag în direcţii opuse. Într-o parte e BNR, care creşte ratele de intervenţie, de dobândă monetară şi ne creşte ROBOR şi cresc creditele pentru oameni, în intenţia de a frâna. De cealaltă parte, Guvernul creşte cheltuielile bugetare punând gaz pe foc. Or, rezultatul e cel mai rău posibil”, a spus el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pe 13 noiembrie că în România s-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri