Caută
Close this search box.

Guvernul a eliminat declaratia de Energie. Nu se ştie când va apărarea o OUG

energie

Guvernul a eliminat declaraţia de Energie, pe care trebuia să o facă fiecare titular de contract cu un furnizor de Energie din România.

Dar problemele nu se rezolvă, pentru că legea a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 decembrie, iar pe 20 decembrie se anunţă că va fi din nou modificată, udpă ce regulile au fost oricum anterior schimbate de alte patru ori, anterior.

Anterior, experţii şi Opoziţia au cerut eliminarea prevederilor aberante din lege. Primii care au anunţat că cer eliminarea în regim de urgenţă a declaraţiei au fost cei de la PSD.

„Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică.

Totodată, o astfel de cerință creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică în privința gestionării unui număr mare de declarații ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt.

Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetățeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene”, își motivează social-democrații propunerea de eliminare a reglementării vizate, potrivit unui comunicat PSD, citat de Digi24.

Acum, sursele citate afirmă că ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, ar confirma eliminarea declaraţiei buclucaşe.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat, referitor la reglementarea privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică, că situaţia va fi rezolvată printr-un proiect de ordonanţă care va elimina această prevedere, care va fi adoptat, săptămâna viitoare, în ultima şedinţă a Guvernului pe anul acesta, informează News.ro.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligaţia să dea o declaraţie pe proprie răspundere, anunţ că situaţia este în curs de rezolvare.

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanţă care să ELIMINE aceste declaraţii, pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri