Caută
Close this search box.

Ioan Aurel Pop: De ce se simte lumea dezorientată

ioan aurel pop

Acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, la inaugurarea ciclului „Conferințele Dalles ale Academiei Române“, a sublniat că lumea de azi se simte dezorientată pentru că ii lipsesc dialogul şi comunicarea:

„După părerea mea, astăzi, societăţii româneşti îi lipseşte dialogul şi comunicarea şi aceasta este una din pricinile pentru care lumea se simte dezorientată.

Tinerii se lasă robiţi de aparatura asta, de digitalizare, de comunicare prin reţelele sociale, iar maturii şi cei mai în vârstă sunt nostalgici după atmosfera de odinioară. Am vrea să refacem acest dialog. Sigur, pe calea Academiei Române.“

„Expoziţiile care aveau loc la Sala Dalles, chiar în timpul regimului comunist, însemnau consacrarea unor artişti. Conferinţele care aveau loc la Sala Dalles, mai ales înainte, dar şi în timpul regimului comunist, când nu mai erau sub egida Academiei Române, erau totuşi de o mare calitate.

Şi oameni de o deschidere extraordinară şi cu preocupări intelectuale în specialitatea lor simţeau nevoia să explice aceste rezultate pe care ei le obţineau, în urma preocupărilor şi a cercetării, pe înţelesul publicului. Şi era un dialog, o comunicare extraordinară în societate“, a spus președintele Academiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri