Caută
Close this search box.

Scandal în Primăria USR-istului Lucian Viziteu. „Abateri economico-financiare, cauzatoare de prejudicii

lucian viziteu

Curtea de Conturi a găsit ilegalităţi la Primăria Bacău, condusă de USR-istul Lucian Viziteu. Un funcționar reclamase frauda la DNA, apoi a fost pedepsit de conducerea instituţiei.

Clădiri nedeclarate, impozite neîncasate, cheltuieli nejustificate, amenzi date unor persoane decedate – sunt doar câteva dintre problemele pe care auditorii Curții de Conturi le-au constatat la verificarea documentelor contabile ale Primăriei Bacău, anul trecut.

O parte dintre problemele descoperite de Curtea de Conturi au fost semnalate și de Mihai Mihăilă, specialist IT la Direcția de Impozite și Taxe Locale a Primăriei Bacău, informează Libertatea.

Funcționarul a sesizat la DNA faptul că impozitul unei firme a fost micșorat de 50 de ori, din pix. De atunci, bărbatul ar fi hărțuit la locul de muncă și a fost băgat în Comisia de disciplină, după ce i s-a tăiat accesul la platformele infomatice ale instituției.

Auditul financiar a fost făcut în perioada mai-iunie anul trecut și vizează bugetul și cheltuielile realizate de Primăria Bacău și de o parte dintre instituțiile din subordine, în anul 2021.

„Au fost identificate unele nereguli financiar-contabile privind exactitatea și realitatea situațiilor financiare, neconformități privind implementarea sistemului de control intern managerial, abateri privind modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetului local, precum și abateri economico-financiare cauzatoare de prejudicii”, sunt concluziile din raportul Curții de Conturi.

Auditorii au găsit mai multe probleme legate de cum au gestionat primăria și direcțiile sale bugetul local. De la faptul că nu au încasat și nici nu au monitorizat taxele și impozitele pe clădirile și terenurile concesionate de primărie sau pe imobilele nou construite de cetățeni până la lipsa unui inventar al patrimoniului și realizarea unor cheltuieli nejustificate.

Pentru că suma se referă doar la neregulile financiar-contabile găsite de auditori în urma unor verificări aleatorii, pe baza unui eșantion, suma poate fi mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri