Caută
Close this search box.

Scandalul Documentelor Biden. PPT depune o plângere pe chestiuni de etică, privind implicarea biroului consilierului Casei Albe

scandalul documentelo biden

În scandalul documentelor clasificate descoperite din timpul vicepreşedinţiei lui Joe Biden. organismul de protecţie a interesului public PPT depune o plângere, pe chestiuni de etică, privind implicarea biroului consilierului Casei Albe.

„Publicul american nu va tolera un sistem de justiție pe două niveluri”, a spus directorul PPT Mike Chamberlain.

PPT, un organ de supraveghere guvernamental, a depus o plângere federală, cu privire la implicarea Biroului Consilierului Casei Albe în scandalul tot mai mare privind documentele clasificate găsite în locaţii prin care a trecut sau domiciliază președintele Joe Biden.

Fox News a aflat că organismul guvernamental de pază Protect the Public’s Trust (PPT) a depus astăzi plângerea Biroul de Etică a Guvernului Statelor Unite.

„Publicul american nu va tolera un sistem de justiție pe două niveluri – cu persoane din interior bine conectate, supuse unui standard de control mai scăzut decât cel pentru cel pentru cetățeanul normal”, a declarat directorul PPT, Mike Chamberlain.

„Președintele Biden a promis cea mai etică și transparentă administrație din istorie”, a spus Chamberlain, continuând:

„Dacă Casa Albă a generat un scandal care implică o posibilă manipulare greșită a documentelor clasificate, prin utilizarea necorespunzătoare a resurselor contribuabililor, în beneficiul său personal, și prin plasarea avocaților de la Casa Albă în poziții care au creat conflicte de interese, am putea asista la o trădare serioasă a încrederii publicului, care deja scădea vertiginos.”

„De asemenea, creează spectrul unei posibile obstrucționări a unei investigații a Congresului, în funcție de temeiul legal al intervenției și de orice privilegii viitoare revendicate de Casa Albă, cu privire la acest scandal în creștere”, a adăugat el.

În plângere, PPT a susținut că „resursele contribuabililor ar fi putut fi utilizate în mod necorespunzător de către avocații seniori de la Casa Albă, inclusiv de consilierul special al președintelui Richard Sauber, pentru a beneficia personal de Joe Biden”.

„De asemenea, credem că reprezentarea aparentă a domnului Biden, de către Biroul Consilierului Casei Albe, în această chestiune, creează un conflict de interese insuportabil pentru biroul respectiv”, se arată în plângere.

„Rezultatul, intenționat sau nu, ar putea fi reducerea transparenței în manipularea greșită a secretelor de stat și excluderea dezvăluirii comunicărilor dintre personalul consilierului de la Casa Albă, în timp ce acționează în numele lui Joe Biden, în calitatea sa de cetățean care se confruntă cu perspectiva urmăririi penale”, continuă Chamberlain.

Președintele Comitetului Judiciar al Camerei, congresmenul republican de Ohio Jim Jordan, a intervenit asupra plângerii, întrebând de ce consilierul special al președintelui s-a aflat împreună cu oficialii Departamentului de Justiție (DOJ), atunci când aceştia adunau documentele clasificate descoperite.

„De ce consilierul special al Casei Albe, Richard Sauber, îi însoțea pe oficialii DoJ, în timp ce aceştia colectau documente clasificate, la Reședința Biden?”, întreabă Jordan, adăugând:

„Rolul domnului Sauber ridică serioase îngrijorări cu privire la integritatea anchetei Departamentului de Justiție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri