Caută
Close this search box.

Daea, umor involuntar: „Vaca trece prin mari greutăți. Nu vedeți că vaca a devenit dușmanul planetei?”

petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat importanța vacilor și a precizat că poluarea nu vine de la acestea, devenite ținte ale atacurilor în spațiul public, ci de la mașini.

Problema este cu felul în care vorbeşte Daea pe acest subiect, de parcă nu ar avea controlul asupra propriilor sale vorbe.

„Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că acum vaca a devenit dușmanul planetei?”, se întreabă retoric demnitarul, conform ziarului Adevărul.

Apoi continuă, improvizând fabulos: „Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că acum vaca este responsabilă când avem atâta poluare”.

Apoi urmează o nouă exprimare stranie:

„România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini și unele au două țevi.”

Nu se înţelege clar dacă nu cumva şi vacile au ţevi, nu doar maşinile.

„Trebuie să înțelegem acest lucru”, continuă Petre Daea, „și să fim atenți la nuanțe, dar atenție și la principii, să acționăm în baza lor”. Apoi urmează partea de linie, învelită în limbaj de ministru regular:

De accea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine. O să vedeți ce înseamnă ca sumă.

În final, ministrul Agriculturii scapă iar hăţurile:

Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal!

În primul rând, nu poţi sprijini o văcuţă. Poţi sprijini, la modul figurativ, un perete. Poţi sprijini, tot abstract vorbind, o iniţiativă. Ori poţi sprijini un coleg, dar o vacă nu.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că afirmaţia cu ecosistemul cu sau fără animal e la fel de absurdă. E ca şi cum ai spune că nu există autoturism fără roţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri