Caută
Close this search box.

Cozmin Gușă: Omul Negru al Zilei – Florentin Pandele, zis „Buratino”

Florentin Pandele

„Omul Negru al Zilei” de astăzi, prieteni, la Gold FM se numește Florentin Pandele, zis „Buratino”. Despre periculozitatea lui Florentin Pandele m-am convins în urmă cu 15 ani. Atunci aveam un partid mic, PIN, Partidul Inițiativa Națională, format din tineri care vreau să-și facă loc în politica românească, și atunci când s-au dus cei din conducerea partidului, i-am mandat să meargă să depună listele, documentele și la Voluntari pentru alegerile locale, au fost împinși pe scări și împunși cu niște obiecte ascuțite, e posibil să fi fost cuțite, ca să nu dăm în altele cu arme albe și așa ceva. Am vorbit doar despre obiecte ascuțite, e posibil să fie cuțite. Și am făcut o conferință de presă acum 15 ani, având toate datele că acolo în Voluntari funcționa încă de atunci o mafie controlată de către Florentin Pandele, controlată cu multă violență.

L-am botezat „Buratino”, puteam să-i zic Pinocchio, dar mi s-a părut mai bună această poreclă inspirată din literatura rusească a lui Tolstoi, nu prea arată a italian Florentin Pandele, deci l-am botezat „Buratino”, pentru că minte, fiind dovedit că minte, cam despre tot ceea ce vorbește în acest scandal. S-a jurat pe orice că nu știa despre azilele groazei. I s-a demonstrat cu acte că știa, că a fost informat. A inventat o situație că anumiți funcționari din primărie i-ar fi spus că n-ar fi avut voie să-l informeze pentru că este cercetat pentru al doilea dosar care vizează mafia din Voluntari. Acest dosar într-adevăr există, dar eu cred că dimpotrivă, oamenii lui Pandele abia atunci l-ar fi informat despre azile, în condițiile în care li s-ar fi pus interdicție, după cum azi-noapte au fost chemați la primărie și au făcut foarte multe hârtii. Este kamikaze domnul Pandele, zis „Buratino”, având în vedere că este sub monitorizarea totală a poliției și a serviciilor secrete.

N-a recunoscut că Godei este un apropiat al familiei lor și i-am găsit pe frații Godei legați de familia Pandele-Firea de foarte mulți ani. Ba mai mult, se pare că acești inconștienți lăsați să facă dezastre ar fi într-o relație de rudenie indirectă cu Pandele pe linia primei sale soții, o altă minciună. Pandele a menționat mereu în ultima vreme că n-ar dori ca Gabriela Firea să mai candideze nici la primăria generală, și în niciun loc, să fie lăsați în pace, că sunt o familie creștină și așa mai departe, numai că asta contrazice toate planurile sale cu apropiații lui, despre care s-a aflat rapid, anume că domnul Pandele zicea că „albinuța”, după cum o poreclește el pe Gabriela Firea, va deveni primar general al Bucureștiului în 2024, cu un scor mare, pentru că domn profesor Voiculescu îi sprijină, pentru că Piedone îi sprijină prin domul profesor Voiculescu la Sectorul 4 și în alte sectoare și după ce ar fi ajuns primar general al Bucureștiului l-ar fi dat jos pe Ciolacu de la posibila candidatură la prezidențiale. Asta spunea conform spuselor apropiaților săi Florentin Pandele, deci din nou a mințit că nu vrea ca Gabriela Firea să candideze.

Pe mine și pe alții ne-a mințit că nu-l cunoaște pe adjunctul SRI cel mai longeviv, Adrian Ciocîrlan. În fața altora spune altceva. Sunt și prieteni de-ai mei în fața cărora a recunoscut că are o relație foarte bună cu adjunctul SRI și sunt alți prieteni de-ai mei cu care Pandele a băut șpriț împreună cu adjunctul SRI Ciocîrlan, despre care e posibil să auzim în siajul acestui scandal cât de curând.

Apropo de dezvăluirea zilei, și unchiul Iulian Constantinescu, care este cel mai tare proprietar imobiliar după Gigi Becali din această regiune, mă aștept să spună că nu-l cunoaște nici pe acest unchi al său care are toate clădirile importante închiriate către instituțiile statului, cu o chirie barosană pe care o încasează inclusiv de la Primăria Voluntari și inclusiv un azil al groazei, unul dintre cele trei sau poate mai multe este al acestui Iulian Constantinescu. Mă aștept ca să ne spună Florentin Pandele, zis „Buratino”, că nu-l cunoaște nici pe acest unchi al său.

În final am și un apel către niște confrați de presă, din dorința mea ca să le dau un sfat ca să nu se facă de râs. Către Ion Cristoiu, domnule Cristoiu, nu merită cariera dumneavoastră să o terfeliți susținându-i așa cum i-a susținut împotriva oricăror argumente pe soții Pandele în ultimele zile. Eu știu de ce, dar nu merită. Către Dana Budeanu, Dănuțo, nu merită nici Gabi Firea, și nici Adrian Ciocîrlan acest sacrificiu. Riști să îți faci praf credibilitatea pe care ți-ai construit-o cu multă greutate și care este una solidă. Confrații de la Active News, de asemenea, sunteți prea tari ca să vă faceți de râs cu asta, iar pentru cei de la EVZ, care sunt în aceeași horă a susținerii cuplului Firea-Pandele în baza faptului că Robert Turcescu și Mirel Curea au emisiuni plătite la Metropola TV, nu vă bateți joc de brand pentru că nu voi l-ați inventat și este unul important, semnificativ pentru presa românească. Legat de cei care lucrează la Metropola, n-am nicio problemă cu ei. Asta-i viața, trebuie să lucreze undeva atâta timp cât își fac meseria. E în regulă. Și am și un mesaj de felicitări pentru Anca Alexandrescu, care se află în concediu, dar astăzi a avut o poziție foarte curajoasă, demascându-i pe soții Firea-Pandele și arătând jocul lor subteran. Anca Alexandrescu merită felicitări cu atât mai mult cu cât ea stă chiar în Voluntari și știe ce înseamnă să te pui cu această mafie. EA într-adevăr își face meseria de jurnalist, alături încă de câțiva, nu prea mulți, dar uite suficient pentru ca să putem avea această imagine a mafiei.

Autor: Cozmin Gușă/ SolidNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri