Caută
Close this search box.

Dosarul Saakaşvili: Zelenski îl expulzează pe ambasadorul Georgiei în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni ca îl va expulza pe ambasadorul Georgiei, în semn de protest faţă de situaţia fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, de asemenea cetăţean ucrainean, care a apărut slăbit la procesul său de la Tbilisi, relatează AFP.

„Am cerut astăzi Ministerului de Externe să-l convoace pe ambasadorul Georgiei, să-l notifice în legătură cu protestul nostru şi să-i ceară să părăsească Ucraina în termen de 48 de ore pentru consultări în capitala sa”, a scris Zelenski pe Telegram.

Decizia a fost luată după ce Saakaşvili, în vârstă de 55 de ani, despre care susţinătorii săi spun că a fost otrăvit, a apărut extrem de slăbit la procesul său de la Tbilisi.

„Lumea a putut vedea astăzi încă o dată cum Kremlinul – prin mâinile actualului guvern georgian – îl ucide pe cetăţeanul ucrainean Mihail Saakaşvili”, a adăugat preşedintele Zelenski, potrivit Agerpres.

„Încă o dată, solicit autorităţilor georgiene să-l transfere pe cetăţeanul ucrainean Mihail Saakaşvili în Ucraina, pentru a primi tratamentul şi îngrijirile necesare’, a subliniat Volodimir Zelenski.

Fostul preşedinte pro-occidental al Georgiei (2004-2013), un contestatar al autorităţilor ruse care în 2008 au lansat o invazie armată în fosta republică sovietică, a fost arestat la întoarcerea sa din exil în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri