Caută
Close this search box.

Destinul dramatic al Alinei, fata de 18 ani ucisă de prietena ei

Destinul Alinei, fata ucisă la Mangalia, a fost dramatic. S-a născut într-o familie săracă, iar din casa părintească nu au lipsit violențele.

Alina provenea dintr-o familie greu încercată, care a trăit din ajutor social. Erau cinci copii, doi băieţi şi trei fete. Din cauza violenţei tatălui, mama se refugia deseori la rude.

Alina a rămas în casa părintească, lângă tată, pentru că voia să-şi continue studiile la aceeaşi şcoală. Dar nu de puţine ori rămânea nemâncată şi dormea afară, alungată de tatăl violent.

Într-o noapte, după o bătaie cruntă, Alina s-a hotărât să fugă de acasă. A reuşit să ajungă la o mătuşă, care i-a devenit apoi şi tutore. Fata nu a scăpat, însă, de scandalurile tatălui, care mergea inclusiv la şcoală, unde ameninţa pe toată lumea. Cu toate acestea, Alina a învăţat foarte bine.

Cu Loredana a fost prietenă încă din copilărie.

Paulina, mama fetei ucise: Învăţau amândouă, stăteau amândouă în aceeaşi bancă. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să îmi dau seama.

Petronela Atanasoaie, mama principalei suspecte: Mare durere. Nu îmi dau seama ce a avut în capul ei de a făcut aşa ceva. Le ştiu de mici, că au mers în şcoală amândouă.

Diriginta îşi aminteşte că fetele erau nedespărţite, dar cu temperamente diferite.

Elena Calu, diriginta fetelor: Alina, o fată extrovertită, o fată veselă, plină de viaţă. Loredana, o fată introvertită, o fată retrasă, liniştită, dar bune, bune prietene. Nu au făcut probleme niciodată din punct de vedere disciplinar. Niciuna dintre ele. Nu lipseau de la şcoală, rezultate foarte bune la învăţătură.

Mătuşa Alinei spune că relaţia dintre fete s-a schimbat odată cu trecerea anilor. Asta a observat şi fratele fetei ucise.

Elena Timofte, mătuşa Alinei: Certuri mari au avut între ele. Certuri au mai avut. Nu era la şcoală atâta de ok cum era în generală. Aici la liceu s-a schimbat totul total. Alina era o fată deosebit de bună. Sufletistă, miloasă, orice ajutor aveam nevoie ea mă ajuta.

Ionuţ Ciobanu, fratele Alinei: Nu pot să cred scena asta cu prietena ei. În ultima perioadă ştiu că aveau altercaţii. Loredana fiind şi invidioasă pe Alina, că ea nu se lua după ea. Îţi vedea de treaba ei, avea un iubit cuminte. Şi era şi invidioasă pe chestia asta.

Sergiu Rangu, iubitul Alinei: De multe ori i-a spus Loredana lui Alina să mă înşele. Ea a avut mai înainte o relaţie şi o bătea acela cu cine o fost şi se comporta urât cu dânsa. Era geloasă pentru că eu nu făceam treaba asta. Alina era bine cu mine şi era fericită.

Cu posibilităţi financiare reduse, Alina a fost susţinută atunci când a ajuns la liceu, de un om de afaceri. El i-a devenit şi tată de suflet.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri