Caută
Close this search box.

Guvernul de la Budapesta a decis să dea în judecată Austria

Cutremur total în spațiul Schengen! Guvernul de la Budapesta a decis să dea în judecată Austria. Motivul este unul simplu – taxa de 160 de euro impusă la o intrare de frontieră, 

Ungurii spun că regulile Schengen au fost încălcate. Pe fond, mai mulți avocați din Ungaria au decis să acționeze în instanță Austria pentru închiderea punctului de trece a frontierei dintre Ágfalva (Ungaria) și Schattendorf (Austria), potrivit Capital.ro.

De la începutul lunii iulie, cei care trec pe acolo trebuie să plătească o taxă de 160 de euro. Autocolantele mașinilior sunt verificate de un sistem automat la intrare.

Vehiculele care nu sunt autorizate nu vor putea intra – barele se coboară automat.

Pentru numeroși maghiari care fac naveta sau cumpărături în Austria, satul austriac reprezintă cea mai directă cale de acces.

Cu toate acestea, ca răspuns la preocupările locuitorilor cu privire la intensificarea traficului și la creșterea numărului de accidente atribuite afluxului de vehicule maghiare, primarul satului a implementat un sistem de taxe de intrare.

Această taxă, aplicabilă timp de doi ani, poate fi direcționată în principal către cumpărăturile locale.

După punerea în aplicare a taxei de intrare, ministrul ungar pentru Afaceri Externe și Comerț, Péter Szijjártó, a contactat-o pe ministrul austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler, îndemnând-o să reconsidere decizia.

Intervenția ministrului ungar nu a avut succes. Pe fond, avocații maghiari au cerut revizuirea la Curtea Constituțională austriacă.

De altfel, au fost deăuse plângeri la Comisia Europeană și la OLAF.

Primarul din Ágfalva nu este mulțumit de situație. El cere construirea mai multor drumuri, în loc de implementări de taxe.

Planul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la biroul primarului din Schattendorf. De la eveniment nu au lipsit protestele. Cei prezenți acolo au spus că taxa este, de fapt, o încălcare a drepturilor cetățenilor Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri