Caută
Close this search box.

Averea lui Dumitru Buzatu: 14 case, 9 terenuri, venit de peste 5.000 de euro lunar. Șeful Consiliului Judeţean Vaslui beneficiază de pensie specială

Declarația de avere a lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, unul dintre cele mai sărace județe din țară, poate fi invidiată de majoritatea românilor.

Dumitru Buzatu, care se întreba retoric în urmă cu câțiva ani: ”cînd au fost vreodată bogați vasluienii ca să îi sărăcim noi?”, este pe scena politică din anul 1992, de când a ocupat mai multe funcții publice. În ultimele trei legislaturi a fost președintele Consiliului Județean Vaslui.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Creţu, fosta soție a lui Buzatu, suspendată din PSD: Eu ce am făcut? M-au suspendat că vorbesc mult şi îi critic

Declarația de avere a acestuia arată că deține nouă terenuri forestiere și agricole, cinci locuințe, o șalupă, o rulotă, două mașini de epocă, iar anul trecut a avut venituri de aproximativ 28.000 de lei pe lună încluzând salariul de la Consiliul Județean, pensia de vârstă de la Consiliul Județean și pensia specială de parlamentar, potrivit TVR. Politicianul a avut mai multe mandate de parlamentar în mai multe legislaturi. anul trecut, Dumitru Buzatu i-a donat fiului său o casă și un teren.

În situația unui flagrant și a unei suspiciuni de luare de mită, deci o infracțiune directă de corupție, procurorii fac procedura confiscării extinse și fac verificări dacă persoana în cauză a înstrăinat bunurile astfel încât să nu fie nevoit să le declare în declarația de avere sau să le justifice.

Șeful Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut de procurori după ce a fost prins în flagrant vineri seară de procurorii anticorupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri