Caută
Close this search box.

Consilierul lui Zelenski vrea ca vecinii Ucrainei, spre exemplu România, să spună, în caz că mai cade o dronă: Ar putea declara disponibilitatea de a doborî rachete și drone pe o anumită rază

Kievul cere României și NATO mai multă fermitate în legătură cu incidentul cu drona rușilor care a intrat pe teritoriul României.

Ministerul român al Apărării Naționale nu a comentat poziția autorităților ucrainene.

Într-un mesaj publicat vineri, pe platforma socială X, consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, se referă la posibilele resturi de dronă care au fost găsite recent în județul Tulcea și spune că „desigur, nimeni nu se așteaptă ca NATO să invoce articolul 5 și să intre în război cu Rusia din cauza unei cutii de metal căzute pe un câmp românesc. Nu este cazul”.

Oficialul ne sugerează, potrivit TVR, să abordăm cu mai multă fermitate incidentul cu drona: „Poate că ar merita să puncteze mai ferm că este inadmisibil să se încalce spaţiul lor aerian?”, a scris Podoliak.

Consilierul președintelui ucrainean a sugerat o posibilă reacţie a României şi a altor ţări NATO care se învecinează cu Ucraina.

„De exemplu, acestea ar putea declara că sunt pregătite să doboare drone şi rachete pe o anumită rază pentru a-şi proteja graniţele”, a adăugat Podoliak.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri