Caută
Close this search box.

Stenograme incendiare în dosarul de corupție de la Administrația Spitalelor. Cum se negocia mita

Stenogramele din dosarul de mită de la Administrația Spitalelor București dezvăluie detalii șocante. Directorul adjunct al instituției propunea împărțirea șpăgilor, sute de mii de euro.

În acest caz, DNA a reţinut mai multe persoane acuzate că ar fi luat mită pentru numiri în funcţii de manageri ai spitalelor, dar şi pentru acordarea unor contracte de lucrări şi reparaţii. Anchetatorii au fost alertaţi de persoane din instituţie care au acceptat să facă înregistrări ambientale când se negocia mita, potrivit TVR.

Anchetatorii au descoperit că la Administraţia Spitalelor se formase o adevărată rețea care aranja licitaţii în schimbul a 5% din contractele încheiate. În plus, procurorii anticorupție au descoperit în urma investigaţiilor că directorul adjunct Cristian Plută ar fi primit cash de la George Cristescu, anchetat şi el, 20.000 €.

În schimb, i-ar fi promis funcţia de manager interimar la Spitalul Colentina, funcție preluată pe 19 iunie anul acesta. „Negocierile” au fost intermediate de o persoană fizică, reținută de asemenea de DNA.

Tot Plută ar fi acceptat de la reprezentantul unei societăţi comerciale promisiunea a 5% din valoarea facturilor plătite de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, pentru lucrări de reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea instituției. În schimb, s-ar fi angajat că plăţile se vor face la timp. De altfel, DNA are dovezi că Plută ar fi primit în perioada 28 august – 3 septembrie peste 300.000 de lei pentru o lucrare de peste 6 milioane de lei, urmând să încaseze şi alte sume până la finalul anului.

DNA i-a reținut pe directorul adjunct de la Administrația Spitalelor București, pe managerul Spitalului Colentina, pe administratorul unei societăți comerciale, dar și pe o persoană fizică. În cazul altui inculpat a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Cum se negocia mita

DENUNŢĂTOR: Şi care sunt lucrări şi care sunt reparaţii curente?
CRISTIAN PLUTĂ: Toate!
D: Toate-s lucrări? Ok.
C.P.: Bun.
D: Deci, ai zis că aia de la lucrări. Bun.

Citește totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri