Caută
Close this search box.

Bombardamente masive în Fâșia Gaza. ”Aici era o familie cu copii, a căzut o bombă peste casa lor”. În centrul Israelului au sunat sirenele antiaeriene

Israelul a bombardat masiv Fâşia Gaza azi-noapte, iar autorităţile palestiniene afirmă că aşezări întregi au fost făcute una cu pământul.

Invazia terestră a militarilor israelieni în Gaza se lasă aşteptată. Mai mulţi analişti spun că, din cauza ploilor, este posibil să nu aibă loc înainte de miercuri sau joi. Informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional!

Palestinienii spun că azi noapte au fost cele mai grave bombardamente din cele nouă zile de conflict.

Chiar aici, era o familie cu copii. Azi-noapte, a căzut o bombă peste casa lor. Şi noi ne-am trezit îngroziţi, Am dat fuga la ei şi i-am găsit bucăţi. Au venit echipele şi au reuşit să scoată cadavrele de sub dărâmături, spune un palestinian.

Situația umanitară din Gaza este critică. Spitalele au anunțat că generatoarele nu mai pot asigura energie decât câteva ore de acum înainte, în condițiile în care curentul a fost oprit de israelieni, precum și aliemntarea cu apă. În urma insistențelor americane, guvernul israelian a anunțat că va relua distribuirea apei.

Însă în acest moment sunt așezări întregi care sunt în continuare fără apă.

Am ajuns să bem apă din mare, apă sărată. Ce putem face, se plâng oamenii.

Continuă să apară imagini ce până de curând păreau incredibile cu teroriștii Hamas care s-au infiltrat fără probleme din Gaza în Israel, în fatidica dimineața de 7 octombrie.

În pofida măsurilor de securitate despre care se credea că sunt infailibile, teroriștii au reușit să se strecoare în kibutzuri, într o acțiune extrem de bine coordonată, spun specialiștii.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri